Põhi:
3 dl jahu
0,5 kl suhkrut
pisut soola
1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga)
100 gr (1 pk) kookoshelbeid
125 gr toasooja võid
Täidis
1 vaniljemaitseline torukohupiim (300 gr)
1 pk tavalist kohupiima (250gr)
1 toorjuust (170gr)
100 gr hapukoort
3 muna
1 kl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 gr värskeid või sügavkülmutatud vaarikaid
Põhi: Kõigepealt sega omavahel kokku kõik kuivained: jahu, küpsetuspulber, suhkur, sool ja kookoshelbed. Lisa juurde toasoe või ja näpi see mass purutaoliseks tainaks. Taigen jääbki suhteliselt selline purune ja see on väga ok. Kui põhi valmis, siis võta lahtikäiv koogivorm (põhi 26 cm) ja vooderda see küpsetuspaberiga. Põhjale vala umbes 3/4 purust ja suru kergelt ääred kõrgemaks (ca 3 cm).
Koogi täidise jaoks pane kaussi kohupiimad, toorjuust, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur, mikserda kiirelt segi ja vala põhjale. Kata kohupiimamass vaarikatega ning pudista selle peale ülejäänud puru. Küpseta 175 kraadi juures umbes tund ja 15 min või kuni kook ei võdise. Paku jahtunult, sooja kooki on pea võimatu lõigata. Kook ise on väga-väga mahlane ja täpselt parasjagu magus-hapukas minu meelest, aga soovi korral võid muidugi juurde pakkuda ka jäätist vms.
Koogi täidise jaoks pane kaussi kohupiimad, toorjuust, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur, mikserda kiirelt segi ja vala põhjale. Kata kohupiimamass vaarikatega ning pudista selle peale ülejäänud puru. Küpseta 175 kraadi juures umbes tund ja 15 min või kuni kook ei võdise. Paku jahtunult, sooja kooki on pea võimatu lõigata. Kook ise on väga-väga mahlane ja täpselt parasjagu magus-hapukas minu meelest, aga soovi korral võid muidugi juurde pakkuda ka jäätist vms.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar