esmaspäev, 8. märts 2010

Täidetud paprika



8 paprikat (soovitavalt ühesuurust)
800 gr hakkliha
1 pk basmati riisi (väike pakk)
soola, pipart,
hakklihamaitseainet
õli
500 gr hapukoort

Soovitan süüa koos keedukartuliga.

Prae hakkliha, keeda riis, maitsesta ja sega see ühtlaseks seguks. Praadimise-keetmise ajal pese paprikad puhtaks, lõika paprikatelt varreosa ja puhasta paprika sisemus seemnetest. Täida sisemus maitsestatud hakklihaseguga, aseta peale paprika varreosaga äralõigatud "mütsike" ja pane paprikad tihedalt üksteise kõrvale potti. Vala peale vett umbes niipalju, et paprikad oleksid kolmveerandi ulatuses kaetud ja keeda keskmise kuumusega pliidil pehmenemiseni. Paprika saab üsna kiirelt pehmeks, katsu neid mitte liiga pehmeks keeta. Kui paprikad valmis, siis võid pisut vedelikku ära valada (muidugi juhul, kui seda liiga palju on), lisa veel maitseks pisut soola ja vala peale pakk hapukoort ning lase koorel korraks keema tõusta. Tõsta pada tulelt ja asu sööma - head isu! Meie pere sööb täidetud paprikaid keedukartuliga ja väga-väga maitsev on. Eriti meeldivad mulle paprikad järgmisel päeval ülessoojendatuna, kuid kahjuks tihtipeale neid teiseks päevaks enam ei jätku:-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar