kolmapäev, 3. märts 2010

Kanarisotto


500 gr kana kintsuliha
pisut õli pruunistamiseks
2-3 väiksemat porgandit
2 paprikat
külmutatud või värskeid herneid
väike ananassikonserv
1 kanapuljongikuubik
soola, pipart (küüslaugupipar on eriti hea)
4-5 väiksemat tomatit
0,5 l vett
2 klaasi riisi
pisut riivitud muskaatpähklit

Lõika kanakintsuliha pisikesteks tükkideks ning kuumuta pajas või potis rasv ja pruunista kergelt broileritükid ning tükeldatud porgand. Võid lisada ka sibula, kuid meie pere lapsed seda väga ei armasta ja seepärast on mu risotto seekord ilma sibulata. Lisa pruunistatud kanatükkidele vesi, kanapuljongikuubik ja riis. Mõne minuti pärast lisa puhastatud ja väikesteks tükkideks lõigatud paprika ning tomatitükid. Päris lõpus lisa külmutatud herned (lisavad ilusat värvi) ja ananassikonserv. Lase risottol tasasel tulel haududa umbes 30 minutit ja maitsesta. Muskaatpähklit tasub panna õige pisut, see annab väga mõnusa ja erilise maitse. Ja kui sul on juhuslikult üle veel üks väike maisikonserv või seened, siis loomulikult võid ka need lisada või hoopis seeni kana asemel katsetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar