reede, 5. veebruar 2010

Peekoni-koorepirukas


Peekoni-koorepirukas

Põhi:
200 gr kohupiima
175 gr võid
2 - 2,5 kl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
soola

Kate:
500 gr peekonit
hakitud tilli
valget pipart
3 muna
200 gr riivjuustu
2 dl 35% rõõska koort
soola, pipart

Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Tainas ei tohi käte külge jääda, kui jääb, siis lisa vaikselt juurde jahu kuniks tainas ühtlaseks muuttub. Laota tainas ahjuplaadil olevale küpdetuspaberile. Tükelda ja prae kergelt peekon läbi ning laota see taignale. Mikserda munad koorega ja lisa riivjuust. Maitsesta segu soola, pipra ja hakitud tilliga ning sega see kõik omavahel veelkord hästi läbi. Vala peekonitäidis seguga üle ja küpseta 200 kraadi juures ca 30 min.

Sobib hästi rukola-tomatisalatiga

1 pott rukolat
1 karp kirsstomateid või 6 tavalist väiksemat tomatit
õli
pipart, soola, suhkrut
sidrunimahla või balsamiäädikat

Pese ja rbi rukola, poolita või tükelda tomatid. Kui on jäänud veel pisut frillise salatit vms, mis pisut juba närbuma hakkab, siis võid julgelt ka selle sisse rebida. Vala üle sortsu õliga, maitsesta pira-soola-suhruga ja lisa 1/2 sidrunimahl või sorts baösamiäädikat ja sega õrnalt läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar