reede, 5. veebruar 2010

Terav porgandisalat


Terav porgandisalat ehk Korea salat

1 kg porgandeid
5-6 küüslauguküünt
Cayenny pipart või punast pipart
meresoola
1/4 klaasi õli
3 sl kanget äädikat

Riivi porgandid pikemateks ribadeks, lisa juurde küüslauk, mis on läbi lastud küüslaugupressist. Viska juurde paar näpuotsatäit meresoola, punane pipar ja äädikas ning sega kõik omavahel läbi. Kuumuta õli peaaegu keemiseni, aga ära keema lase! Lõpuks vala kuuma õliga salat üle ja sega veelkord läbi. Aseta segule taldrik ja pane midagi pressiks peale ja lase vähemalt pool päeva seista. Enne söömist sega kindlasti läbi ja kui soovid midagi veel lisada, siis tee seda. Mina lisan kõik maitseained umbes ja kuna mulle maitseb väga terav salat, siis pipraga kokku ei hoia.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar