kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Veisefilee rullid hõrgus veinikastmes


Fileerullid peekoniga

1,5 kg veise välisfileed
500 g tugevasuitsust peekonit
1 toidusibul
soola, pipart
praadimiseks õli
kinnitamiseks hambatikke
vett

Lõika veisefileest 1,5 cm paksused viilud ja tao need lihahaamriga õhukeseks. Lõika peekonist jämedad viilud, keera see soola ja pipraga maitsestatud filee sisse ning kinnita hambatikuga. Pruunista rullid kiirelt kuumal pannil ning aseta ahjuvormi. Lisa vormi põhja vett ning 1 terve sibul ning pane pada tasasel tulel vaikselt paariks tunniks hauduma. Kui arvad, et peaks vaja minema, siis lisa veel haudumise käigus vett. Kui rullid on juba pehmeks haudunud, siis lisa veel veidi soola ja pipart, soovi korral ka maitserohelist vms. ning keera tuli alt ära.


Hõrk punaveini kaste

1 dl punast veini
1 loorberileht
1 sl mett
1 küüslauguküüs
3 dl kanapuljongit
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl void
1 tl jahu
1/4 kl vett
soola ja pipart

Vala vein pannile, lisa loorberileht, mesi ja purustatud küüslauguküüs ning keeda seda segu kuni alkohol on aurustunud. Lisa kanapuljong ja tüümian ning keeda veel umbes poolt tundi. Samal ajal sega jahu külma veega. Kurna kaste läbi sõela potti, lisa või ja kuumuta segu veel veidi. Nüüd võta väike sõel ja kalla jahu ning vee segu vaikselt potti, ise kastet segades. Maitsesta soola ja pipraga ning ongi valmis.


Eriline vitamiinisalat:

1 suur apelsin
1 granaatõun
1-2 pk Frillice salatit või Lollo Rossot
1/2 sidruni mahl
õli

Puhasta ja tükelda apelsin, puhasta granaatõun ja rebi salatilehed. Lisa pressitud sidrunimahl ja õli ning sega hoolega. Salat tasub teha kiirelt peale prae valmimist ning siis kohe ka serveerida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar