esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Bubert ja kissell


Bubert

3/4 l piima
3/4 kl mannat
5 muna
5 sl suhkrut
näpuotsaga soola


Vala keevasse piima manna, lisa pisut soola ja sega seda umbes 10 min. hoolega, et põhja ei kõrbeks. Samal ajal eralda 5 muna rebud valgest ja lisa rebudele 5 sl suhkrut. Vahusta munavalged ning seejärel rebud suhkruga. Lisa rebudele pisut mannaputru ja kalla siis kõik tagasi potti ning mikserda vaikselt. Kui rebud on mannapudruga segunenud, siis kalla ka vahustatud munavalged hulka ja sega (või mikserda-vispelda) needki sinna massi. Ongi valmis! Nii lihtne see ongi! Mina kasutan laiskuse pärast kogu aeg mikserit ja nii saan tõesti kiirelt hakkama. Süüa võib koos kisselliga nii soojalt kui ka külmalt - kuidas aga ise soovid. Head isu!

Kirsikissell


1 pk külmutatud kirsse
1 l vett suhkrut
2 sl tärklist
0,5 kl külma vett

Pane kirsid vee ja suhkruga keema ning maitsesta oma äranägemist mööda sõltuvalt kui haput või magusat tahad. Kui kirsivedelik valmis, siis sega tärklis kõlma veega ning lisa segades potti. Kuumuta keemiseni. Jälle lihtne:-) Muidugimõista saad sama teha ükskõik milliste marjade, kompoti, moosi vms.-ga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar