teisipäev, 26. jaanuar 2010

Kohupiimataskud


Kohupiimataskud (20 tk)

1.5 kl vett
100 gr võid
0.5 tl soola
2 dl jahu
4 keskmist muna
1 pk kohupiima
300 ml 35% rõõska koort
soovi korral sidrunikoort (või mahla)

Kõigepealt pane ahi sooja ja siis alusta tainaga mässamist. Lase vesi koos või ja soolaga keema, tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevalt. Aseta pott tagasi pliidile ning kuumuta segades kuni tainas keedunõu küljest lahti lööb ja tainatombu moodustab. Lase tal veidi jahtuda (ca 2 min) ja hakka ükshaaval mune lisama ning iga muna lisades klopi tainast siledaks. Lõpptulemusena peaks taigen olema läikiv ja ühtlane mass, mis laiali ei vaju. Näppudega ei ole mõtet seda katsuda – ta on väga kleepuv. Kui taigen valmis, siis katsu 2 lusika abil pisikesed pätsikesed koogiplaadile panna. Veel parem on seda teha tordipritsiga kellel see käepärast on ja jäta kindlasti meelde, et tainas kerkib ahjus. Küpseta 220°C juures 10-15 min, siis vähenda kuumus 200°C-le ja küpseta veel 10-15 minutit. NB! Väga tähtis on teada, et küpsetamise ajal ei tohi ahju avada! Kui seda teed, siis vajuvad su uhked tuuletaskud lömmi ja jäävad plönnideks, millega pole suhteliselt midagi väga peale hakata. Kui küpsetusaeg täis, siis lülita kuumus välja ja paota ahjuust, et taskutel pisut jahtuda. Kui ahju piilud, siis näed isegi, et taskud on ilusti paisunud ja eeldatavalt seest tühjad. Kui soovid magusat täidist, siis võta pakk kohupiima (või kohupiimatoru) ja 200gr vahukoort ning löö need vahtu. Soovi korral võid lisada ühe sidruni riivitud koore ja pisut sidrunimahla.
Kui soolast, siis kasuta kindlasti juustu, sinki, majoneesi jms. Lõika jahtunud tuuletaskud pooleks, lisa täidis ja magusad sõelu üle tuhksuhkruga – keele viib alla!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar