neljapäev, 14. jaanuar 2010

Lihtne ja maitsev kohupiima-õunakook



Panin 200 gr võid uunisse minutiks sulama ja segasin kokku torukohupiimad, 4 muna, suhkru ja hapukoore. Järgmiseks võtsin sulavõi ja segasin juurde 1,5 pk tordipulbrit ning koorisin-tükeldasin õunad. Võtsin oma kõrgete servadega ahjuplaadi (30 x 42cm), panin küpsetuspaberi põhja ning puistasin selle peale 3/4 tordipulbrisegust. Sinna peale valasin 1/2 kohupiimamassist, seejärel laotasin peale õunad ning lõpuks sai õuntele peale ülejäänud kohupiim. Kõige peale puistasin ülejäägi tordipulbrisegust ning ahju. Ahi oli eelsoojendatud ning 175° juures kulub küpsetamiseks ca 40 min kuni kook muutub pealt kuldseks. Peale ahjust võtmist ei tasu seda kohe lõigata, kuna kohupiim kipub noa külge jääma ja kook hakkab lõikamisel lagunema. Mina viin ta külma jahtuma ja pakun alles jahtunult. Hästi lihtne, maitsev ja kerge vaevaga teostatav. Kui õunu ei viitsi/ei ole sisse panna, siis võib panna ka nt. kompotikirsse vms. marju. Samuti võib Juubeli tordipulbri asendada Erikaga (tordipulber kakaoga) või siis võib panna üht pulbrit terve paki ja kui kapis on juba poolik teise maitsega tordipulbrit, siis sellega teha segu pealeraputamiseks. Ühesõnaga variante on palju ja kindlasti saab nendest ka siit blogist lugeda. Meie pere teine lemmik on igatahes Erika pulbri ja kirssidega õunakook, aga sellest juba hiljem.:-)


1,5 pk Juubeli tordipulbrit
200 gr võid (või küpsetusmargariini)
600 gr kohupiimapastat (vanillimaitselist või maitsestamata)
4 muna
2 sl suhkrut
200 gr hapukoort
6 keskmist õuna

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar