neljapäev, 14. jaanuar 2010

Pilaff Kata moodi


Täna teen pilaffi. Sest lihtsalt oli veel 1 tükk sea abaliha külmikus ja aega tasaseks hautamiseks ka ning jube mõnus on teha asja, mis lihtne ja maitsev (loodetavasti:-). Lõikusin liha pisikesteks tükkideks ja viskasin pannile pruunistuma, lõpus lisasin tomatipastat, soola-pipart ja lasin veel mõne minuti pannil haududa ning edasi kogu see ports haudepotti + pisut vett ka. Umbes poole tunni pärast koorisin porgandid, lõikasin pikuti pooleks ja viilutasin ning saatsin needki pannile. Sedakorda tüki võiga, sest või annab jube hea maitse. Porgandid pannil pruunistumas, koorisin kaks pisikest sibulat ja hakkisin imepisikeseks (loodan, et mu lapsed seda nüüd ei ole:-) Edasi viskasin porgandid pannilt liha juurde seltsi, pesin taas panni ja asusin võiga sibulat praadima ning seegi ports leidis peale pruunistumist koha haudepotis. Panin ahju soojenema ning otsisin köögikapist kohe-kohe säilimistähtaega kaotava kuivatatud ploomide paki, lõikasin need pooleks ja samuti haudepotti - seltsis segasem:-) Vahepeal käisin maitsmas, lisasin ka sortsu suhkrut ja veel pisut pipart-soola, lihamaitseainet, sutsu kardemoni, vett. Kardemon annab sellise põneva maitsevarjundi, pisut idamaise. Lõpuks lisasin riisi ja panin oma imepoti ahju 175 kraadi juurde hauduma. Kuna mul tavalist 1 kg riisipakki kodus ei olnud, siis lisasin Bosto pikaterailse riisi pakist (kus 1 karbis on 4 x 125 gr pakikesed) kõikide pakikeste sisu. Ja potike sai ahju pandud eelkõige seepärast, et paksu malpotiga on hästi lihtne kõike põhjakõrvetada ning peab kogu aeg pliidi juures segama, et seda ei juhtuks. Palju mugavam variant on lükata kogu kupatus ahju, kus ta ühtlaselt sooja saab ning vaikselt valmib. Kõige lõpus hakkisin peeneks sügavkülmikust võetud peterselli ja segasin ka selle sisse. Nämmm! See pole küll klassikaline pilaff, aga kui arvestada seda, et kasutasin ära kodus olemasolevad toidumaterjalid, päästsin kuivatatud ploomide elu ja lähenesin loominguliselt, siis olen ma vähemalt iseendaga väga rahul ning see on ka tähtis:-)

Pilaff Kata moodi

700-800 gr sea abaliha (vms sea- või lambaliha)
500 gr porgandeid
2 väikest sibulat
1 pk (200 gr) kuivatatud ploome (võivad olla ka rosinad)
500 gr riisi
400 gr tomatipastat (või purustatud tomateid)
soola
pipart
liha maitseainet
kardemoni
hakitud peterselli
praadimiseks võid, hautamiseks vett

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar