esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Anni Arro kohupiima-toorjuustu tort

Koogipõhi:
300 gr mure-või liivataigent
NB! Mul oli 500 gr ostetud pakk ja panin selle kõik ära ning väga hea sai.

Kate:
600 g toasooja toorjuustu
500 g ricotta kohupiima
3 muna
2 sl jahu
4 sl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
100 g martsipanibatooni šokolaadiga (Vana Tallinna batoonike on parim!)

Täidis:
4 kõvemat ja hapukamat õuna (antoonovka)
2 sl suhkrut
pisut vett

Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi, servad tee kõrged. Puhasta ja koori õunad, lõika need sektoriteks ja keeda siirupivees poolkrõmpsuks. Nõruta. Sega kokku kõik katte komponendid ja viimaseks jäta viilutatud martsipan. Pane õunad koogivormi põhjale ja kalla üle toorjuustu-kohupiimaseguga. Küpseta 175 C juures umbes 1 tund 20 min ehk siis nii kaua, kuni ta vedelalt ei värise ja on pealt pruun. Maitseelamus garanteeritud - kõik, kellele seda pakkusin, nentisid, et viib keele alla tõesti. Ja üldsemittemagusasööjad küsisid lisa...:-D
Anni - jõudu ja edu Sulle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar