esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Sillerdav frikadellisupp


Tahtsin, et ühist õhtusööki saaks süüa terve pere alates 9,5-kuusest Markist ning kõik oleks rahul. Uurisin siis pisut soove ja pakkusin omapoolsed valikud ning konkurentsitu esikoha sai frikadellisupp. Supi kõrvale valmistasin buberti ja kirsikisselli - kõik kokku valmis umbes tunniga. Ega supist ilmselt midagi kirjutada ei olegi - mõned kartulid, porgandid, herned, frikadellid ja makaronid puljongisse (mis sai seekord kiiresti kuubikutest tehtud) ning pisut mitserohelist ja valmis. Maitsestamisel jäin tagasihoidlikuks, kuna Mark ei oska seda veel hinnata, küll aga saavad kõik suuremad soola jms. ise omal äranägemisel lisada. Aeg-ajalt viskan frikadellisuppi ka lillkapsast vms. Ka olen proovinud frikadellid letshoga läbipraadida ja seegi lisab teinekord uut ja huvitavat maitset ning mis seal salata - ka värvust. Meie pere suur lemmik on see supp küll. Kisselli valmistasin külmutatud kirssidest, kuna just neid oli parajasti kodus võtta ning bubertiks kulus piima, 5 muna, mannat, suhkrut-soola. Mark igatahes matsutas kõhu supist mõnusa mõmina saatel täis ja sõi pisut magustoitu ka peale - olin tulemusega väga-väga rahul, sest vahepeal soovis ta ainult purgisööke süüa ja keeldus midagi muud põhiroana suhu võtmast. Tundub, et liigume paremuse poole, hurrrraaaa!!!!


Sillerdav frikadellisupp

5 kartulit
1 pk frikadelle (Rakvere pisikesed meeldivad mulle enim)
mõned porgandid
rohelist hernest
vigurmakarone
puljongikuubikuid
soola
maitserohelist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar